Jump to content
Gazduire Servere Jocuri | Servere Dedicate | Webhost

Sign in to follow this  
Andreys

[Stiri IT] Nvidia reduce procedeul de overclocking

Recommended Posts

Nvidia reduce procedeul de overclocking la un singur click, dat în aplicaţia Nvidia Scanner .

Cândva, o disciplină ridicată la rang de artă, stăpânită cu adevărat doar de cei mai experimentaţi utilizatori de PC, procedeul de overclocking a fost transformat într-un truc de marketing aproape complet lipsit de substanţă, producătorii hardware având grijă să neutralizeze orice posibilitate de a periclita poziţia produselor din gama superioară de preţuri, plafonând câştigul de performanţă ce poate fi obţinut prin overclocking. Sigur nu este vorba doar de marketing, tehnologiile actuale folosite pentru fabricarea microprocesoarelor fiind împinse deja foarte aproape de limită, lăsând puţină marjă de câştig prin creşterea suplimentară a frecvenţelor de funcţionare. 

image.png

În ciuda marjei de manevră tot mai redusă, utilizatorii continuă să fie atraşi de perspectiva creşterii performanţelor peste nivelul garantat de producătorii echipamentelor. Însă nu toţi sunt dispuşi, sau au cunoştinţele necesare pentru modificări la nivel de hardware şi nici măcar ajustarea parametrilor la nivel de BIOS, aplicaţiile software fiind noua modă pentru overclocking. Din această categorie face parte şi Nvidia Scanner, o aplicaţie care automatizează aproape complet procedeul de overclocking. 

image.png

 Deşi lasă în continuare opţiuni pentru ajutarea manualelor a frecvenţelor pentru GPU, memoria video, respectiv limitele de temperatură şi consumul de energie, Nvidia Scanner se face remarcată prin prezenţa unei funcţii care automatizează procesul de testare a stabilităţii, crescând automat frecvenţele de funcţionare până aproape de limita permisă de componenta hardware supusă testării.

Compatibilă şi cu plăci video de generaţie mai veche, aplicaţia Nvidia Scanner va primi optimizări pentru majoritatea modelelor de plăci video aflate în circulaţie, în esenţă scutind utilizatorii de provocarea încercării manuale a frecvenţelor de funcţionare şi testarea stabilităţii. 

vvv.png

 La fel ca şi până acum, aplicaţia nu permite controlul direct al frecvenţelor pentru GPU şi nici voltajele aplicate, valorile configurate manual trecând mai întâi prin filtrul sistemului GPU Boost implementat de NVIDIA, care determină automat parametrii de funcţionare pe baza temperaturii măsurate în timp real şi consumul de energie. Dat fiind consumul de energie extrem de ridicat la care poate ajunge un GPU din gama superioară, impunerea acestor limitări nu este neapărat o surpriză, însă pune sub semnul întrebării însăşi noţiunea de overclocking, din moment operaţiunea aflată în afara controlului direct exercitat de utilizatori se încadrează complet în tiparul tehnologiei GPU Boost.

 

 

 

 

Sursa: go4it.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×